Nieuwsbericht

Aan alle feestweekliefhebbers!

30 mei 2020

Het eind van deze rare tijd is nog niet in zicht. En ook al gaat het de goede kant op met het aantal coronagevallen, de maatregelen rondom de coronacrisis hebben helaas ook aanzienlijke impact op onze feestweek. Dat zal iedereen verwachten. Er is en blijft nog veel onzeker over het organiseren van evenementen voor de rest van het jaar… Maar…

“Niets doen is geen optie”…

Dat is hoe het hele bestuur van de Feestweek hierin staat: “niets doen is geen optie!”. En hoewel het overduidelijk is dat het anders wordt dan andere jaren zal onze vereniging er alles aan doen om ervoor te zorgen dat er toch een week komt in september waar we, op afstand, kunnen genieten van elkaar én van een aantal evenementen. Linksom of rechtsom: er komt een Feestweek!

Het bestuur heeft moeten concluderen, na samenspraak met de gemeente, dat wij rekening moeten houden met de blijvende 1,5 meter-eis, ook na 1 september. Maar naast alle beperkingen willen wij juist kijken naar de ruimte die er is om evenementen wél te kunnen organiseren.

Feit is wel dat de 1,5 meter maatregel grote impact heeft de op organisatie. Normaal zit onze feestweek vol met zo’n 90 evenementen. Het is simpelweg niet te doen om al deze evenementen aan de eisen te laten voldoen, hoe graag we dit zouden willen. Ons besluit is dan ook om dit aantal omlaag te brengen en ons te richten op de evenementen die wél binnen de maatregelen passen.

Komende tijd bepalen we welke evenementen het meest kansrijk zijn. Wij zien absoluut veel mogelijkheden bij een aantal jaarlijks terugkerende evenementen. En natuurlijk is er ook ruimte voor nieuwe evenementen die misschien juist wel heel goed passen binnen de 1,5 meter regels!

Daarnaast zijn er op dit moment allerlei lobby’s gaande vanuit de kermiswereld en de NDR (Kortebaanbond) om mogelijkheden te creëren om na 1 september toch ook een kermis of harddraverij te organiseren. Hierover is uiteraard nog veel onduidelijkheid. Maar wij staan er klaar voor om, als er mogelijkheden worden geboden, daarop in te spelen en dit te bespreken met de gemeente.

We houden met zijn allen, en hopelijk ook met jullie, de moed erin! We blijven positief, zetten onze voorbereidingen gewoon door en zien uit naar een mooie feestweek die, op een andere manier dan ooit, toch weer onvergetelijk dient te worden. We houden jullie vanzelfsprekend op de hoogte!

Voor nu: blijf gezond, blijf positief en help elkaar waar het kan.

De publiciteitscommissie van de Harddraverij Vereniging (HDV).

Sponsoring

Bekijk hier alle sponsor mogelijkheden!

Word lid

Word lid van onze fantastische vereniging!