Nieuwsbericht

Een feestweek om niet te vergeten!

3 juni 2018

Het zit er weer op. De vakantiedagen op en het kermisgeld op. Maar wat was het een mooie feestweek, met op de donderdag de Draverij als apotheose.

Er was genoeg te doen voor iedereen en muziek in overvloed. "Openingsconcert2017.JPG"Tijdens het openingsconcert bewees Eric Waerts maar weer eens dat klassiek en pop goed samengaan. Het Jeugdsymfonieorkest Bloembollenstreek en de damesgroep Steam waren een mooi geheel. Op de vrijdag disco in de speeltuinen en in het Paviljoen met Slam.  Natuurlijk ontbraken de muziekcorpsen niet tijdens de streetparade en de taptoe."Sprietlopen2017.jpg"

Het weekend stond in het teken van samenzijn en gezelligheid. Veel om te bekijken en aan mee te doen, zoals het sprietlopen en ringsteken met oude tractoren. Maar ook gezellige spellen en sporten zoals Jeu de Boules en softbal.

Cultuur kwam ook aan bod. Er waren theaterworkshops georganiseerd door JTS Flores en zangeres/Cabaretier Anouk Kragtwijk maakte haar debuut. Het filmhuis was natuurlijk ook van de partij."Flipperen2017.jpg"

50 jaar maandagavondspelen was dit jaar een feit en werd groots gevierd. De burgemeester en de voorzitter deden ook mee aan het feestgedruis en waagden zich aan sjoelen, darten en flipperen. Overal kregen de deelnemers een aandenken aan deze mijlpaal. Zelfs “Koning Willem Alexander en Koningin Maxima” kwamen ons tijdens de bingo hiermee feliciteren.

De kermis werd geopend door jeugdvoetbalster Hanne van Gerven. Op het nieuw ingerichte Haventerrein kwamen de attracties goed tot hun recht. Mooie luchtfoto’s van onze fotograaf Rob geven een goede impressie hiervan."Opening

De winnaar van de Draverij is Wim van der Mespel met Viking Cehere. Het was een zinderende strijd in de finale, maar de favoriet Cattiva Byd werd uiteindelijk met een neuslengte verslagen.
Velen waren op de draverijdag afgekomen, wat een totalisator van 71.401,50 euro opleverde. Flink wat hoger dan de afgelopen jaren.

Verder was het een goede week met veel zon en heel af en toe een bui. Bloeiden vriendschappen weer op en werden huwelijksbeloften gemaakt. Waren er veel feestvierders op de been, maar daarnaast ook vele vrijwilligers. De vrijwilligers waren van ’s morgens vroeg en ’s avonds laat in touw om evenementen op te zetten en weer op te ruimen. Onze dank is groot aan deze mensen. Ook de EHBO wordt bedankt voor hun inzet bij de evenementen. Helaas hebben ze ook af te en toe moeten assisteren. Verder bedanken we de gemeente en de kermis, de sponsors en iedereen die deze feestweek mogelijk heeft gemaakt.

Nog maar 364 tot het 22 september 2018 is en we gewoon weer opnieuw beginnen.

Tot volgend jaar!

Sponsoring

Bekijk hier alle sponsor mogelijkheden!

Word lid

Word lid van onze fantastische vereniging!