Nieuwsbericht

Eindelijk!

21 september 2019

Eindelijk is het weer zo ver, de feestweek is begonnen. Inmiddels wappert de harddraverijvlag weer voor het gemeentehuis en zijn er al een flink aantal activiteiten geweest.

Allereerst het openingsconcert. Met dit jaar Dick Hesseling als dirigent die het stokje heeft overgenomen van Eric Waerts. Het was een speciale opening met Morris Kliphuis en zijn trio Kapok en het jeugdsymfonieorkest die gezamenlijk een improvisatiestuk opvoerden. Ook zanger Tom de Jong was van de partij tijdens het concert. Wellicht bij sommigen bekend van de Voice Senior.
De voorzitter vertelde nog over de wet op de kansspelbelasting die in 2021 wordt ingevoerd. Dit heeft grote gevolgen voor de draverijen in Nederland. Onder ander burgemeesters maken zich hard om de draverijen tot immaterieel erfgoed te laten bestempelen, om zo hopelijk aan die wet te ontkomen.

Ook dit jaar is er weer een fototentoonstelling met prijsvraag in het dorp. In verschillende etalages zijn foto’s op posterformaat tentoongesteld. De fototentoonstelling staat vast stil bij het jubileumjaar 2022. Dan bestaat de HDV 150 jaar.
In de etalages van deelnemende winkeliers in Dorpshart Lisse staat één historische foto van de feestweek met een letter. Deze letters vormen samen de oplossing voor een zin.
Meer informatie kunt u vinden op www.hdv-lisse.nl en www.dorpshartlisse.nl
Op donderdag en vrijdag zijn er al veel evenementen geweest. Zo zijn de winnaars van de autopuzzelrit, Bloed Zweet en Tranen en van het nieuwe Maestro weer bekend. Het dorp bruist van activiteit en gezelligheid. Er staat een heerlijk zonnig weekend voor de boeg met voor elk wat wils. Kans om bij te praten met oude buren bij de wielerronde. Of lekker met de kinderen naar het plein voor panna knock out of de ballonkunstenaar.
Wat u ook kiest, wij wensen u veel plezier in de feestweek!

Sponsoring

Bekijk hier alle sponsor mogelijkheden!

Word lid

Word lid van onze fantastische vereniging!