Nieuwsbericht

Favorieten grijpen steeds mis tijdens kortebaan in Lisse

3 juni 2018

Inzetten op outsiders bleek de laatste jaren uitstekend te werken tijdens de kortebaan in Lisse. De favorieten lieten het massaal afweten, wat mooie uitbetalingen tot gevolg had. De editie van 2017 wordt verreden op
onderdag 28 september. De aanvang op de Heereweg is 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur."FinaleLisse2016.jpg"

Sander LB verdedigt zijn titel. De troef van eigenaar Michel Rothengatter reed vorig jaar voor het eerst met een ontheffing van vijf meter en profiteerde direct, samen met pikeur Manon Pools. Vooralsnog is dit het enige succes van de ruin. In het huidige seizoen kwam hij in zeven starts niet verder dan één keer de vijfde plaats.

Baanspecialist
Een jaar eerder won Howings Kumpel met Wim van Buytene de kortebaan. Ook deze overwinning was een grote verrassing, al bleek de Duitse ruin wel een echte baanspecialist. In 2014 was hij al tweede in Lisse. In de beslissende rit van de finale ging hij toen te vroeg van start tegen Co Swagerman. Van Buytene is dit seizoen actief met Dario Prof. De Belg in Stompwijkse dienst heeft blij vlagen mooie ritten laten zien, maar veel vaker mislukte de start of ging hij in galop. Mogelijk dat de Brabantse trainer en pikeur ook met Zam Avon afreist naar Lisse.

De favorieten moeten gezorgd worden bij de paarden bovenaan in het klassement ‘Paard van het jaar’. Dutch Buitenzorg gaat momenteel aan de leiding, gevolgd door Columbine Lep, Jagger Broline, Diesel Scott, Barbert, Calistokingsdeep en Southwind Raptor. Vermoedelijk komt ook Fuggedaboutit aan de start, de winnaar van de kortebaan in Sassenheim. Kan één van hen in 2017 de favorietenrol wel waarmaken?

Thuisbaan
Rob Slootbeek, actief voor het bestuur van de Harddraverijvereniging Lisse en omstreken, doet vermoedelijk net als vorig jaar mee met Dumarion Metjo. De merrie komt vaak moeizaam van start, maar heeft uitstekende slotmeters in de benen. Helaas voor Slootbeek leverde dit in 2017 nog geen succes op. Mogelijk is ze op haar thuisbaan tot iets extra’s in staat.

De NDR verricht de loting voor de kortebaan in Lisse op dinsdag 26 september. Het deelnemersveld is vervolgens direct te downloaden op www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt hier een uitgebreide voorbeschouwing met tips waar het publiek zijn voordeel mee kan doen.

Feestweek
De kortebaandraverij op de Heereweg is het hoogtepunt en de afsluiting van de jaarlijkse feestweek. Deze gaat op donderdag 21 september van start met het traditionele openingsconcert. Kijk voor meer informatie en het complete programma van de feestweek op www.hdv-lisse.nl

Sponsoring

Bekijk hier alle sponsor mogelijkheden!

Word lid

Word lid van onze fantastische vereniging!