Nieuwsbericht

HDV Ledenavond 2019

14 januari 2019

De HDV opende het jaar met de ledenavond op 11 januari jl. Dit jaar meer bezoekers in het ’t Poelhuys. De aankondiging op de voorpagina van het Lisser Nieuws en verschillende mailingen zorgde ervoor dat er ruim 150 mensen present waren.
Het was alweer de 120ste ledenvergadering. Niet elk jaar was er dus een ledenvergadering, want in 2022 bestaat de HDV 150 jaar. In het officiële gedeelte van de avond, de Algemene Ledenvergadering, blikt voorzitter Tom Rooijakkers kort terug op 2018. Allereerst een In Memoriam. Op 21 februari 2018 overlijdt oud-voorzitter en oprichter van de maandagavondspelen Henk van der Kroft. Begin 2018 hoorden we dat Rob Slootbeek ziek was en hij overlijdt op 23 juli 2018. Rob was onze draverijman bij uitstek en zijn commissie eerde hem door de draverijdag tot in de puntjes te verzorgen. Tot slot moesten we in 2018 afscheid nemen van verenigingsman in hart en nieren Piet van Dijk. Hij overleed op 10 augustus. Op een aantal maanden na, was hij 40 jaar lid van de HDV.
In de terugblik verder een aantal feitjes. De HDV heeft in 2018, een totaal van 2472 leden waarvan er 2267 gebruik maken van de automatische incasso. Onze loper Hans Hiemstra hoeft dus nog maar 205 leden langs om geld te innen. Hierdoor heeft hij tijd gekregen om de ledenkaarten te bezorgen. De kermisverpachting levert 75046 euro op. Alle kosten en baten in ogenschouw nemende levert dit in het boekjaar 2018 een batig saldo op van 1038 euro. De HDV kende 3 hoofdsponsors – BES, Cremer en Schneider – en 43 vrienden. Er waren weer een aantal nieuwe activiteiten, zoals de obstacle run en de laarzenpadwandeling. Helaas kwam er niemand af op het nieuwe evenement FIFA1818. Het openingsconcert onder leiding van Eric Waerts was weer een spektakel, met medewerking van Laura Trompetter, the Magic Mumble Jumble en natuurlijk het Jeugdsymfonieorkest. Geen ballonnen meer bij de opening van de kermis. Dit jaar was er poppenkast en de prijzen konden worden verdiend in de flappentapper. De zondag was verregend en daardoor een drietal evenementen afgelast. Daarentegen was de kermis heerlijk zonnig en liepen de paarden op de laatste donderdag onder een mooie blauwe hemel. Een onverwachte winnaar in de draverij in de figuur van Ruud Pools met Donate Groenhof en een recordbedrag op de totalisator van 75542 euro.
We gaan ons opmaken voor het jaar 2019 en dat doen we met twee nieuwe bestuursleden. Dit zijn Mark van Noort – de broer van – en Jasper de Jong. Met deze twee mannen kunnen we de activiteiten in de Korte Baan en onze eigen Korte Baan goed waarmaken. Ook gaan we aan de slag met de voorbereidingen voor het jubileumjaar 2022. Heeft u interesse om ons daarbij te helpen, laat het dan graag weten.
Na nog een aantal punten en de rondvraag is het officiële gedeelte dan rond 21:15 uur afgelopen. Hierna tijd voor de traditionele oliebol van de firma Brouwer en een drankje onder muzikale omlijsting door wederom de Afternooners. De jaarlijkse loterij leverde weer heel wat blije gezichten op.
We wensen u alle goeds en gezondheid voor 2019 en natuurlijk op naar een mooie Feestweek.

Sponsoring

Bekijk hier alle sponsor mogelijkheden!

Word lid

Word lid van onze fantastische vereniging!