Nieuwsbericht

Het HDV Voorstelrondje: Martin Randsdorp

23 augustus 2019

Hallo! Ik ben….

Martin Randsdorp

Met als achternaam Randsdorp (en voornaam Martin) dus een echte Lisser. Hier geboren en nooit vertrokken. Getrouwd met Petra die ik 33 jaar geleden ontmoette in Fuengirola, maar afkomstig is uit Zaandam. Dat huwelijk heeft drie mooie kinderen opgeleverd: Myrthe, Bram en Daan respectievelijk al weer 28, 26 en bijna 24. Met veel plezier wonen we al 32 jaar in de Blinkerd. Ik heb meer hobby’s dan vrije tijd. Qua sport richt ik me vooral op het wielrennen. Mooie tochten door het fraaie Hollandse landschap maken. Daar geniet ik erg van. Ik heb een gezellig fietsclubje op de maandagavond. Daarnaast is een andere grote hobby Muziekvereniging Da Capo. Daar speel ik inmiddels 31 jaar trompet. Ik heb hier ook 25 jaar in het bestuur gezeten, maar dat stokje heb ik ruim een jaar geleden overgegeven.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ooit opgeleid tot leraar. Maar door de slechte arbeidsmarkt in de jaren ’80 werd het geen onderwijs maar belandde ik bij de gemeente Lisse. Ik besloot daar maar weer door te gaan leren. En zo ben ik, na een omzwerving van een jaar of zes bij de gemeente Heemstede, 27 jaar geleden voor de 2e keer bij de gemeente Lisse aan de slag gegaan. Als beleidsmedewerker ruimtelijke ordening. Ruim twee jaar geleden zijn de ambtenaren van Teylingen, Hillegom en Lisse ambtelijk samengevoegd en zo werk ik nu voor “HLT-samen”. Mijn jarenlange standplaats Lisse is daardoor Voorhout geworden en het werkterrein is natuurlijk verruimd tot die drie gemeenten.

Wat doe jij als medewerker bij de HDV?
Via Piet Ruigrok (een persoonlijke vriend en bestuurslid van de HDV) werd ik 23 jaar geleden gevraagd om de sfeerbingo van hem over te nemen. En dat leek me wel wat. Kort daarna zijn twee goede vrienden van mij als “bingomaster” toegetreden: Jos van Berkel en Rob Buwalda. We kijken er met z’n drieën altijd weer naar uit, want elk jaar is het een fantastisch gezellige avond. Ik moet eigenlijk zeggen met z’n vieren, want zanger/entertainer Paul Sellers doet inmiddels al 13 jaar de muzikale verzorging en hij voelt de sfeer altijd prima aan. Voorinschrijven kan bij ons eigenlijk niet zeggen wij: tegen half zeven staan de eersten op de stoep en in no time loopt de zaal dan bij Basso (Haven 4 tegenwoordig) werkelijk hélemaal vol. Hele groepen en vooral dames, maar dat vinden wij natuurlijk erg leuk, komen vaak al jaren naar de sfeerbingo. In leeftijd variërend van 18 tot boven de 60. Waarom? Het is er gewoon altijd supergezellig. Daar zorgen wij wel voor!

Wat vind jij het mooiste van de HDV en van de feestweek in Lisse (of waar kijk je het meest naar uit).
Met Da Capo spelen we de laatste jaren steeds op vrijdagavond op het Vierkant. Met goed weer – daar staan of vallen veel evenementen nu eenmaal mee, is dat een hele leuke avond. Verder de woensdagavond met vrienden naar één of meerdere café’s levert meestal een heel gezellige avond op, en dit dan als opmaat naar de paardenrennen op donderdag. Het bijhouden van de paarden schiet er vaak wel eens wat bij in. Zo gezellig is het daar altijd met vele vrienden en bekenden op een vaste stek voor de Agathakerk. Een opperbeste sfeer daar ook altijd. Dit is echt een pracht evenement van de HDV en heel goed georganiseerd.

Sponsoring

Bekijk hier alle sponsor mogelijkheden!

Word lid

Word lid van onze fantastische vereniging!