Nieuwsbericht

Koers op maat voor sterke Sander LB in Lisse

3 juni 2018

Sander LB en pikeur Manon Pools hebben donderdag de kortebaan van Lisse gewonnen. De ruin in eigendom van Michel Rothengatter rolde lekker door de middag heen en hoefde zich pas in de finale in te spannen. Hierin rekende het na twee ritten af met Quiz de Ginai en Ruud Pools.

De weersomstandigheden waren barbaars op de Heereweg. De regenval duurde bijna de hele middag en de wind trok af en toe flink aan. De publieke belangstelling nam hierdoor logischerwijs gedurende de middag af. Gelukkig konden de bezoekers die wel gebleven waren de beslissende ritten zonder paraplu bekijken. De meesten waren op de hand van Quiz de Ginai die vooraf de meeste aanhang had bij de totalisator. De ruin uit de stal van Cees Hetteling kwam alleen in de tweede finalerit in de buurt van Sander LB die optimaal profiteerde van zijn vijf meter voorgift.

Gemakkelijke middag

De pupil uit de stal van Peter Strooper had een gemakkelijke middag gehad. Na Classic Bennesse en Bronco Boko zonder veel problemen te hebben verslagen, lootte Manon Pools met Sander LB haar andere paard Balalaika. Pools koos voor de uiteindelijke winnaar, waarna vader Aad op de sulky klom van de merrie uit eigen stal. De ritten die volgden waren niet spannend. Sander LB pakte direct na de start een grote voorsprong en gaf deze niet meer uit handen.

In de halve finale klopte de combinatie ook de winnaar van Hillegom, Femke Schermer. De merrie uit de stal van Jan van Dooyeweerd gooide haar eigen glazen in door twee keer in galop te gaan. In de troostfinale herstelde Femke Schermer zich en rekende eenvoudig af met Balalaika, die na het verlies in de derde omloop was bijgeloot.

Sponsoring

Bekijk hier alle sponsor mogelijkheden!

Word lid

Word lid van onze fantastische vereniging!