Nieuwsbericht

Ledenavond met een lintje

3 juni 2018

Op een stormachtige 13e januari 2017 was het weer tijd voor de HDV ledenavond in het ’t Poellhuys. Ditmaal geen aankondiging per post, maar via krant, email en de ledenkaarten. Wellicht waren er hierdoor iets minder belangstellenden dan vorig jaar, maar het weer en de griep kunnen hier ook debet aan zijn.

Om even 8 uur opent voorzitter Tom Rooijakkers het officiële gedeelte van de avond, de Algemene Ledenvergadering. Hierna komt secretaris Monique Ten Holter aan het woord voor het voorlezen van de verkorte notulen en het jaaroverzicht van 2016. Beide verslagen wederom gemaakt door de heer Aad Lagerberg.

In 2016 is er veel gebeurd. Er waren 4 hoofdsponsors. Een aantal activiteiten kreeg een nieuwe locatie. Er waren nieuwe evenementen zoals de lasergame experience en jazz in Floralis. Steun en toeverlaat van de HDV Ben Castien kreeg de waarderingsspeld uitgereikt. Aad Onderwater, bestaat er een bekender Lisser, werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De website is weer meer up to date. Zo is het mogelijk om voor een aantal evenementen online kaarten te kopen en te betalen. Dit scheelde vooral tijd en gedrang in het paviljoen bij Lisse draaft door. Het eerste boekje is uitgereikt bij de Spartaan aan voorzitter Jennnifer Lem. De feestweek was weer geweldig. De zon liet zich geregeld zien, behalve op de draverijdag. Paraplus overdekten de Heereweg. Maar toch zagen nog velen hoe Sander LB  als kampioen van de dag gehuldigd kon werd."HDV_jaarvergadering_2017

De financiële situatie is een min of meer hetzelfde al vorig jaar.  Er waren net zoveel kermisattracties als in 2015. Alles bij elkaar dit jaar toch iets meer kosten dan opbrengsten waardoor er een kleine 5000 euro moet worden ingeboet op het eigen vermogen van de vereniging. Om kosten te bsesparen gaat er in de toekomst meer communicatie per email. Het is dus belangrijk om uw emailadres door te geven. Ook betaald nog niet iedereen via incasso. Dit is duur voor de vereniging.  Bij incasso blijft de contributie voor 2017 op 10 euro. Heeft u nog geen machtiging en wordt de contributie bij de deur opgehaald, zal hier een toeslag van 2 euro voor zijn. Die 2 euro kan in mindering worden gebracht bij het ter plekke tekenen van de machtiging.

"HDV_jaarvergadering_2017Om ca 20:45 breekt burgemeester Lies Spruit in op de vergadering. Met haar komen nog een aantal mensen de zaal binnen. Het zijn de familie en vrienden van Monique ten Holter. U begrijpt het al, iets speciaals voor Monique. Door al haar vrijwilligerswerk door de jaren, en ik zal u een opsomming geven:
Vanaf 1993 bestuurslid van de Jozefschool. Dit leidde tot een bestuursfunctie in de huidige Sofiastichting waarin een aantal katholieke scholen zijn ondergebracht;
Vanaf 1998 in het jeugdbestuur van LTC Lisse en bestuurslid bij Hisalis;
Sinds 2003 secretaris van de HDV,
had het de Koning behaagd om Monique te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Een welverdiend lintje voor Monique en Tom zette haar nog meer in het zonnetje door een speech op rijm.

Na nog een aantal punten en de rondvraag is het officiële gedeelte dan om 21:15 uur afgelopen. Tijd voor een oliebol (van de firma Brouwer) en een drankje onder muzikale omlijsting door Jan van Til en natuurlijk de loterij. Anouk Kragtwijk verzorgt met haar eigen liedjes een gastoptreden. Ze vertelt verhalen in haar liedjes. Wilt u meer van haar horen kom dan in de Feestweek 2017 naar Floralis. We wensen u alvast alle goeds voor 2017.

Sponsoring

Bekijk hier alle sponsor mogelijkheden!

Word lid

Word lid van onze fantastische vereniging!