Nieuwsbericht

Liusna 50 jaar jong!

19 september 2018

De historie van het volleybal in Lisse gaat terug tot 1968. In dat jaar wordt de volleybalclub “Lisse” opgericht. In juni 1970 fuseert de volleybalclub met de RKVV Lisse en ontstaat een grote sportclub, genaamd sportclub Lisse.
De club bestaat uit de afdelingen voetbal, basketbal en volleybal. Na een aantal jaren is de afdeling volleybal behoorlijk gegroeid, mede door een volleybal-minded gymnastiekleraar van het Fioretti College
Na verloop van tijd geeft de afdeling voetbal echter te kennen liever zelfstandig verder te gaan. Zodoende wordt in 1973 een nieuwe, onafhankelijke volleybalclub opgericht. De nieuwe naam wordt “Liusna”, de oude Romeinse naam voor Lisse. Na al die jaren in sporthal Meerzicht te hebben gespeeld, wordt met het in gebruik nemen van sporthal “Ter Specke” in 1981 de overstap naar deze sporthal gemaakt.
In afwachting van het gereedkomen van de nieuwe accommodatie verhuisden we begin seizoen 2014-2015 naar onze oude stek sporthal Meerzicht. In maart 2015 werd in Lisse het gloednieuwe Sportcentrum De Waterkanten, vlakbij het oude Meerzicht, opgeleverd. Vanaf 25 maart 2015 is dit de nieuwe thuisbasis voor Liusna.Liusna is een vereniging die haar leden voorziet in het beoefenen van het zaalvolleybal. Dit betreft
zowel senioren- als jeugdleden (ook mini’s) en is er tevens een recreantengroep.
Er wordt getraind op woensdagavond, de thuis te spelen competitiewedstrijden zijn op de
vrijdagavond. Daarnaast draait er gedurende het seizoen een serie van een aantal recreanten-toernooien op de vrijdagavond. Dit voor leden, bedrijfs-, familie- en vriendenteams.
Verder ondersteunt de vereniging het jaarlijkse na-schoolse sportaanbod van Sportfondsen, het scholentoernooi voor middelbare scholen en het harddraverij-volleybaltoernooi op de maandagavond.
Dit jaar bestaat de vereniging 50 jaar en zullen we dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan! Er komt een evenement voor de jeugd, een feestavond voor de leden en een buitentoernooi op gras
voor leden en oud-leden, met aansluitend een reunie.
Nieuwe leden, jong, oud, geoefend of niet-geoefend zijn uiteraard altijd van harte welkom! Je mag
altijd drie maal gratis meetrainen, om te kijken of het volleybal je aanspreekt. Maar je zult gauw om zijn, want het is de leukste sport die er is!!!!

Sponsoring

Bekijk hier alle sponsor mogelijkheden!

Word lid

Word lid van onze fantastische vereniging!