Harddraverijvereniging Lisse & omstreken

Chief One bezorgt Stal de Groningers eerste zege in Lisse

PERSBERICHT

Chief One heeft donderdag de kortebaan van Lisse gewonnen. De ruin was in de finale te sterk voor stalgenoot Panic Launcher. Lindsey Pegram reed de beslissende ritten met de winnaar nadat pikeur Rick Wester voor de eindstrijd het ‘verkeerde’ paard koos. Goah d’Isere werd verrassend derde voor Eliot Charisma.
Stal de Groningers domineert al jaren de kortebaansport, maar in Lisse wist de eigenarengroep onder aanvoering van Michel Roggen nog niet te winnen. Donderdag kwam daar verandering in. Twee van hun paarden haalden de finale, beiden gereden door Wester. De koploper in het pikeursklassement koos ervoor om achter favoriet Panic Launcher te blijven. Dit bleek achteraf de verkeerde keuze. De merrie maakte twee galoppades waardoor Chief One de overwinning kado kreeg.

De ruin, dit seizoen al twee keer succesvol, had eerder op de middag wel flink moeten strijden. Hij klopte op weg naar de finale achtereenvolgens Jet Bianco, Southwind Raptor, Kelsa Europoort en Goah d’Isere. Door de overwinning overschreed Chief One de winsomgrens van 15.000 euro en moet hij voortaan met een leerpikeur op pad.

Mooie ritten
De kortebaan op de Heereweg was vooral in de eerste omlopen de moeite waard. De paarden legden elkaar het vuur aan de schenen waardoor het massaal (met QR-code op zak) aanwezige publiek vele mooie ritten voorgeschoteld kreeg. Helaas werden daarna te veel ritten beslist door galoppades.
De troostfinale was daarop een uitzondering. Goah d’Isere (Wouter de Reus) bleef met tien meter startvoorsprong in drie ritten maar net uit de greep van titelverdediger Eliot Charisma met Lindsey Pegram.

Kortebaan van het jaar
Voorafgaand aan de koers kreeg de Harddraverijvereniging Lisse en Omstreken de prijs uitgereikt voor de Kortebaan van het jaar 2020. De redactie van Kortebaandraverijen.nl overhandigde de wisseltrofee aan voorzitter Tom Rooijakkers die het succes deelde met zijn bestuur en de werkploeg die jaarlijks de baan aanlegt. Het was de derde keer in de historie dat Lisse de prijs won.

Laatste nieuwsberichten

Foto Puzzelwedstrijd

Foto Puzzelwedstrijd

We hebben 49 juiste inzendingen ontvangen voor de volgende slagzin: Volgend jaar is het feest: HDV-Lisse bestaat 150 jaar! De ...
Verder Lezen
Lieve Lissers!

Lieve Lissers!

Bedankt voor weer een mooie, gezellige Feestweek! We hebben van jullie genoten, hopelijk jullie ook van ons! Door de veranderende ...
Verder Lezen
25 jaar Bingo Dansavond

25 jaar Bingo Dansavond

Gezellige muziek, een zaal vol met voornamelijk vrouwen en Bingo kaarten is doorgaans al leuk. Maar als de Bingo Masters ...
Verder Lezen
Opening feestweek 2021!

Opening feestweek 2021!

Vandaag 23 september is de aftrap voor de Feestweek 2021 gegeven in Floralis. Een klein gezelschap waaronder het bestuur, de ...
Verder Lezen

Sponsoring

Bekijk hier alle sponsor mogelijkheden!

Word lid

Word lid van onze fantastische vereniging!