Nieuwsbericht

Southwind Raptor blikvanger in Lisse

25 september 2018

Southwind Raptor is donderdag de favoriet tijdens de kortebaan van Lisse. De ruin is het snelste paard in het circuit, maar is wel opgezadeld met een starthandicap van vijf meter. De concurrentie, die uit verschillende hoeken komt, is dan ook zeker niet kansloos. In totaal komt het maximale aantal van 24 paarden aan de start. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Vorige week in Enkhuizen, bleek pas echt hoe snel Southwind Raptor is. Een snelheidsmeter op de Paktuinen gaf een interessante kijk op de kortebaansport. Doorgaans is een snelheid van iets meer dan 50 kilometer per uur genoeg om een rit te winnen. Southwind Raptor deed er nog een schepje bovenop en haalde zelfs 57 kilometer per uur.

Vorig jaar won hij vier kortebanen. Dit jaar staat de teller op één. Hij won in juli de koers over de Kruisweg in Hoofddorp. Daarnaast haalde de troef samen met pikeur Lindsey Pegram meerdere ereplaatsen.
Concurrentie

De concurrentie lijkt aan elkaar gewaagd. Veelal starten ook zij vanaf 305 meter. Donate Groenhof (die haar rentree maakt), Barbert, Blackpearl Trans R en Evison behoren tot de absolute kortebaantop en zorgen met hun inhaalraces vaak voor veel spektakel. Blackpearl Trans R en Evison treffen elkaar direct in de eerste omloop. Dat beloven prachtige ritten te worden.

Hero Baldwin, de huidige nummer twee in het klassement van het jaar Paard van het jaar’, is een ander paard om rekening mee te houden. De hengst won begin deze maand in Heemskerk. Ondanks dat hij zijn vijf meter voorgift in het startvak kwijt is, doet hij nog altijd mee om de prijzen.

Titelverdediger

Wim van der Mespel won vorig jaar de kortebaan in Lisse met Viking Cehere. Dit paard is er niet om zijn titel te verdedigen. Met Rosa Dell’Est heeft de Leidschendammer wel een paard om vanaf 295 meter opnieuw te kunnen verrassen. Ook rijdt hij debutant Eline DZ.

Sponsoring

Bekijk hier alle sponsor mogelijkheden!

Word lid

Word lid van onze fantastische vereniging!