Nieuwsbericht

De Anderhalvemeter-Feestweek

4 juli 2020

We begrijpen dat velen van jullie zich nog steeds afvragen wat er met onze Feestweek gaat gebeuren. Achter de schermen wordt hier, met dank aan alle creatieve en innovatieve medewerkers, vol enthousiasme aan gewerkt. Want voor ons geldt nog steeds: er komt een Feestweek, linksom of rechtsom. Niets doen is geen optie.
Hoewel september nog ver weg is en er natuurlijk nog veel onduidelijk blijft, zijn er na de laatste personferentie van Rutte ook wat dingen duidelijk geworden. De eis van anderhalvemeter afstand blijft en we gaan er vanuit dat die eis in september ook nog zal gelden. Wij gaan er dan ook vanuit de we dit jaar een ‘Anderhalvemeter-Feestweek’ zullen moeten organiseren.

Kermis & Kortebaan?
Misschien wel de twee belangrijkste pijlers van onze feestweek zijn de kermis en de kortebaandraverij. Allereerst de kermis: of er een kermis komt is nog onduidelijk. Maar de kermiswereld (en wij!) staan te trappelen om weer te beginnen nu duidelijk is geworden dat het weer mag mits er natuurlijk aan de anderhalvemeter kan worden voldaan. De gesprekken hierover zijn in volle gang. Als er een kermis komt, wordt het anders dan andere jaren maar we hebben goede hoop dat er een (vorm van) kermis mogelijk is. Zodra we hier meer over weten maken we dit bekend.
Dan natuurlijk de kortebaan. Ook daar is nog veel onduidelijkheid over. De anderhalvemeter-maatregel maakt een draverijmiddag complex. Bovendien staan de paarden al vele maanden stil. Er wordt gekeken naar alternatieve locaties of mogelijkheden. En ook hier geldt: later meer.

Motto: wat kan er wél!?
De afgelopen weken is er door alle HDV-medewerkers in de verschillende commissies fantastisch werk gedaan om te bekijken welke (nieuwe) evenementen binnen deze eis te passen zijn. Helaas betekent dit uiteraard ook dat verschillende evenementen niet door zullen gaan:
Het paviljoen (van o.a. Lisse Draaft Door) komt er bijvoorbeeld definitief niet. Maar veel kan er (op aangepaste wijze) wél! En dat is waar wij ons nu op richten. We hebben een ‘voorlopig pakket’ aan evenementen samengesteld die nog verder onder de loep zullen worden genomen. Eind juli zal hier meer over bekend worden. Maar je hoort het goed: een ‘pakket’ aan evenementen. Dat betekent dat we absoluut een mooie week gaan proberen te vullen.

Onvergetelijk
Eind juli gaan we een definitief besluit nemen en de feestweek van 2020 vaststellen. Wij houden de moed erin en hopen dat jullie, lieve en gezellige Lissers, dat mét ons doen. Één ding is duidelijk: in de bijna 150 jaar traditie van de feestweek wordt de feestweek van 2020 absoluut een onvergetelijke!

Blijf gezond, geniet van een mooie zomer en jullie horen gauw van ons!

Sponsoring

Bekijk hier alle sponsor mogelijkheden!

Word lid

Word lid van onze fantastische vereniging!