Harddraverijvereniging Lisse & omstreken

Wie is de Harddraverijvereniging Lisse & Omstreken?

Wij zijn de vereniging die elk jaar in september de Feestweek in Lisse organiseert.
Een feestweek met 90 evenementen, waaronder de grootste kermis van de Bollenstreek en de spectaculaire kortebaandraverij op donderdag.
Dat doen wij met ruim 120 vrijwilligers. Leer hier verder wie wij zijn, waar wij voor staan en hoe we dat doen.

Welkom bij Harddraverijvereniging Lisse & Omstreken, welkom op onze website.
Onze vereniging is ontstaan vanuit de eerst verreden kortebaandraverij van Lisse in 1872. Het is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vereniging die een belangrijke maatschappelijke- en sociale bijdrage levert aan het “goed wonen klimaat in Lisse”.

Feestweek Lisse.
Wij organiseren een feestweek van 8 dagen, met ruim 90 evenementen, in de 2e helft van september. De feestweek is gericht, zoals de naamgeving al aangeeft, op vertier en plezier maken met elkaar. Waarbij “met elkaar” een belangrijke drijfveer is. Ons beleid is gericht op zoveel mogelijk samenwerking zoeken met andere verenigingen in Lisse. Ook de samenwerking met de horeca staat hoog in het vaandel. Gezien het feit dat wij zonder subsidie werken, is de ondersteuning van de gemeente Lisse en de bedrijven van Lisse voor ons van groot belang. Wij zijn dan ook heel blij met hun enthousiaste medewerking.

Een feestweek voor iedereen.
Wij organiseren evenementen voor alle doelgroepen, dat doen wij al tientallen jaren. Wij doen dat op veilige- en goed georganiseerde locaties in heel Lisse. Ons beleid is er tevens op gericht om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van onze feestweek. Onze toegangsprijzen, vaak is deelname ook gratis, zijn niet hoger dan “kostendekkend” . Zo beogen wij de feestweek laagdrempelig te maken en te houden. De enorme belangstelling voor onze evenementen toont aan dat de feestweek volop leeft, generatie op generatie, dit blijkt ook uit het feit dat rond de 2500 families in Lisse ons ondersteunen als lid. Velen kijken uit naar het moment als wij eind augustus ons programma presenteren.

Divers aanbod van evenementen.
Onze feestweek kent een aantal markante onderdelen, ik noem je een paar voorbeelden, zoals het paviljoen, waar grote muzikale evenementen worden georganiseerd of de maandagavondspelen waar rond de 1600 mensen in horeca- en verenigingsruimte sport en spel met elkaar beleven. Onze kermis, is een van de grootste en mooiste in de streek. De klap op de vuurpijl is onze kortebaandraverij op de laatste donderdag van september, het is een van de meest belangstelling trekkende van ons land.

Vrijwilligersorganisatie.
Een enthousiast bestuur en een evenzo enthousiaste poule van ongeveer 120 medewerkers organiseren de feestweek van Lisse. Wij organiseren met elkaar en voor elkaar, dat vinden wij leuk en gezellig.
We nodigen iedereen uit om met ons van deze periode te genieten. En wil je meehelpen? Wij zijn altijd geïnteresseerd in je!

namens het bestuur, Henk van Dongen
Voorzitter Harddraverijvereniging Lisse & omstreken

Laatste nieuwsberichten

De Feestweek 2022 is begonnen!

De Feestweek 2022 is begonnen!

Eindelijk na 3 jaar weer een gewone feestweek. De voorbereidingen waren gewoon, de tijdsdruk was gewoon en het programma is ...
Verder Lezen
Maestro verplaatst naar zaterdagmiddag 24 september!

Maestro verplaatst naar zaterdagmiddag 24 september!

Door de weersvoorspellingen van vanavond hebben we moeten besluiten om het Maestro evenement te verplaatsen naar morgen. De instrumenten zijn ...
Verder Lezen
Zijn dit onze vakmensen van de toekomst?

Zijn dit onze vakmensen van de toekomst?

Als het aan bouwbedrijf van Rhijn ligt wel. Van Rhijn Bouw uit Katwijk is actief op het gebied van nieuwbouw, ...
Verder Lezen

Jaarmarkt

Schrijf je hier in voor de jaarmarkt!

Sponsoring

Bekijk hier alle sponsor mogelijkheden!

Word lid

Word lid van onze fantastische vereniging!