Nieuwsbericht

Medewerkersmiddag 31 augustus 2019

1 september 2019

De presentatie van het eerste boekje en de jaarlijkse medewerkersmiddag werd dit keer gehouden bij Nederzandt in Noordwijk.
Allereerst stond voorzitter Tom Rooijakkers stil bij het overlijden van Jan Eichorn. Jan was een verenigingsman van het eerste uur en met een moment stilte werd er bij zijn leven stilgestaan.
Nog een kleine 3 weken en dan gaan alle vrijwilligers weer aan de bak en bruist het dorp tijdens de feestweek en draverij.
De organisatie van de korte baan krijgt in 2021 te maken met een nieuwe wet op de kansspelbelasting. Dit heeft grote gevolgen voor de offline betting zoals die gebeurt bij de korte baan draverijen in Nederland. De totalisator en wedkantoor Runners zijn in gesprek met gemeenten en de overheid om de huidige situatie bij de draverijen in stand te houden. De HDV lisse wil ze een steuntje in de rug geven en daarom wordt het eerste boekje uitgereikt aan Bert van Dooyeweerd. Bert was zelf pikeur en heeft onder ander 2 keer gewonnen in lisse. Ook heeft hij de Gouden Tulp gewonnen. Bert is de zoon van gerenommeerd Nederlands pikeur en paardentrainer Jan van Dooyeweerd. Jan van Dooyeweerd wist in zijn carrière meer dan 2300 keer een wedstrijd te winnen. Eland en Jojo Buitenzorg waren de paarden waarmee hij de meeste successen behaalde.

Bert van Dooyeweerd is nu actief in de wedkantoren. De totalisator van Santpoort was dit jaar 141.000 euro. Hij hoopt in Lisse ook weer op een mooie omzet. Hopelijk zet de stijgende lijn van vorig jaar dit jaar verder door.

In het boekje staan een aantal nieuw evenementen zoals de poldercross. Hierbij is plek voor 500 deelnemers en we hopen ook zoveel deelnemers te mogen verwelkomen. Daarnaast is er een spectaculaire Kinderkart, waarin we op zoek gaan naar de Lissese Max Verstappen. Er zijn een aantal jubilea te vieren, nl de Taptoe 40 jaar, de Puzzelrit en het Eventing 50 jaar.

Dit jaar kon de medewerker van het jaar niet aanwezig zijn bij de medewerkersmiddag. Uit de wandelgangen bleek dat hij ook niet tijdens de feestweek in Lisse zou zijn. Tijdens een commissiebijeenkomst werd de medewerker verrast door een afvaardiging van het bestuur. Dit jaar viel de eer te beurt aan Dick Siebelt. Actief lid van de HDV en penningmeester van verschillende commissie vanaf 2012.

Het aankomend talent was wel aanwezig. Niekee Slobbe ontving deze waarderingsprijs. Zij is al bij een aantal evenementen actief, waaronder de poldercross.

 

Hierna was het tijd voor een hapje en een drankje en voor een aantal een mooie wandeling met de boswachter door het duingebied.
Vanaf 3 september worden de boekjes in Lisse en vanaf 5 september in Lisserbroek verspreid. Tevens staat het boekje vanaf heden online.
De voorinschrijving is op 5 september in Floralis. Vanaf 6 september is online inschrijven mogelijk. Nu nog even wachten en dan zien we u graag tijdens de feestweek die begint op 19 september.

Sponsoring

Bekijk hier alle sponsor mogelijkheden!

Word lid

Word lid van onze fantastische vereniging!